Norrlandsäventyr

Nu har vi varit i Norrland. Norrland är jäääättestort. Husse säger att det är 20 gånger större än Skåne och det är stort. Det bor fler i Skåne så norrlänningarna har väldigt gott om plats.

Vi var först på ringspring i Alfta och där träffade vi Agaton, som är Izzas och min schnauzergrabb. Han är jättefin, men jag skulle nog behöva lära honom en del om ringspring och annat. Fast han är duktig ändå.

Han bor och jobbar på en gård i Färila. Där passar han hästar, katter, hönor och hus. Hans matte och husse är jättesnälla och dom tyckte vi skulle komma och hälsa på så det gjorde vi. Agaton och Mazze sprang omkring överallt hade jättekul. Mazze jagade in katterna under sofforna, men det var ingen som skällde på henne.

Sen åkte vi till Piteå på ringspring. Där har vi varit förut. Mazze är inte så bra på ringspring. Hon skuttar mest omkring och tokar sig. Domarna skrattar mest åt henne och tycker hon är fin i alla fall. Det är nog för att hon jämt ska pussa på domaren.

När husse skulle ta ut henne ur buren drog hon omkull husse. Då passade jag på att smita ut och hälsa på några kompisar. Husse säger att jag är bra på det. Det kallas visst mingla. Minglet tog slut när Lokes husse kom och satte på mig kopplet.

Hur det gick på ringspringet? Det blev många rosetter.

Nu är vi hemma igen och det tycker grannarna är skönt för jag vaktar hela byn åt dom. Nu måste jag gå och vakta.

Hej då

Vicke

PS Mazze hälsar (särskilt till Agaton)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s