Om

 

Vi är Jan Hockart, schnauzerentusiast, Skäggebols Viking Grå “Vicke”, multichampion och lilla Weinerts Amazone “Mazze”. Vicke är också pappa till nio glada schnauzervalpar födda den 30 oktober 2018. Mamma till valparna är Argentas Odessa ”Izza”. Uppfödare är Peo och Anki Thörnestad, Kennel Ankiris.
Vi tycker om att åka på utställningar och har ställt ut i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Holland, England och Tyskland. Det roligaste med hundutställningar är att träffa alla entusiaster och se alla fina hundar.

Min första schnauzer var Tjustorps Aster, som hade den välkände Fürst von Hahlweg i stamtavlan. Vi kallade honom Aster och han hade kunnat bli stjärna i vilken lydnadsdisciplin som helst. Han höll kontakt och var otroligt lyhörd, det behövdes varken mutor eller bannor. Jag använde sällan koppel till honom. Det hände t.o.m. att det dök upp en kanin några meter framför honom, men det räckte med ett ”stanna” för få honom att avstå från att jaga kaninen. Tyvärr blev han bara två år. Han dog i mina armar utanför djursjukhuset i ett epilepsianfall, som inte gick över. Han är saknad och sörjd, men aldrig glömd.

IMG_20171006_0002_NEW

Min nästa schnauzer, som kom till oss två veckor efter Asters bortgång, blev Stall Hagebys Tabasco, som vi kallade Freddy av ingen annan anledning än att han var en sådan. Han blev femton år och var en helt annan sort än Aster, en dubbelnatur, glad gamäng och filosof i lika delar och med en vilja av stål. Han kunde överraska med att göra en perfekt lydnadstävling, men annars hade han egna idéer om tillvaron. Jagade kaniner, harar, hästar, kor och allt annat som rörde sig….puh.

Freddy

Nu har jag två schnauzerkompisar en hane Skäggebols Viking Grå ”Vicke” som är född den 10/ 2016. Han är multichampion och väntar på sitt sista CACIB för att bli internationell champion. Han fyra CACIB från fyra olika länder och domare, men behöver få ett till efter den 19 mars i år. Han påminner mycket om Freddy. Han har blivit pappa till en kull om nio valpar och har fler på gång.

IMG_2627

Sedan är det en lille dansk pige, Weinerts Amazone ”Mazze”, som är född den 5/8 2018. Hon har verkligen tagit sig in i mitt hjärta. Det är en helt underbar ”liten” tik. Hon är inte särskilt liten, men hon är mycket ”tjejig”. Hon är väldigt trygg, uppmärksam och tillgiven.

img_5489