Husse pratar om sniffning

Idag har vi varit i Karlskoga. Våra kompisar i brukshundklubben har haft uppvisning. Det var mycket uppvisning men mest hästar. Husse fick prata i högtalaren så det hördes över hela området. Jag undrar om de förstod vad är han sa? De pratar ju ett annat språk i Karlskoga. Kanske har dom lärt sig för det var en annan skåning som också pratade som heter Tobbe Larsson fast han pratade om hästar som gjorde konster. Våra kompisar fick sniffa på en massa olika saker där det var gömt en doft och de hittade alla dofterna. Det var bra! Jag fick inte vara med fast jag kan det där också. Husse kan inte göra två saker samtidigt så Mazze och jag fick sitta och vakta i bilen. När kompisarna tränade var jag med och klarade alla dofterna jättesnabbt. Det kallas nose work och det är vi schnauzrar bra på.

Sedan åkte vi ut i skogen så jag fick sniffa på alla dofter där. Mazze sniffar också, men hon tycker det roligaste är att bära på pinnar. Ibland släpar hon med sig hela träd och då skrattar husse jättemycket åt henne.

Nu måste jag gå och vakta byn.

Hälsningar Vicke Viking

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s