Äventyr i Skåne

Husse och jag har varit i Skåne och vi har haft jätteroligt. Vi hade med oss husbilen som vi parkerade hos skåningarna. Ja det är folk som pratar likadant som husse, så dom förstår varandra jättebra. När dom pratar låter dom så snälla och jag tycker väldigt mycket om att hälsa på dom. Särskilt gillar jag Andreas. Han är en skäggis och jag får pussa honom så mycket jag vill.

IMG_2472

Sedan var vi på utställning och där skulle jag springa och stå fint, fast jag hade lite svårt att koncentrera mig sa husse. Det är ju inte så konstigt för det var så spännande dofter. Särskilt gott luktade min syster söta Wåfflan, men henne fick jag inte nosa på. Det var två domare som skulle humma och klämma på mig. Jag tänkte att jag pussar väl dom också och det gjorde jag. Dom sa att jag var trevlig och snygg, men jag fick ingen rosett, som jag brukar få. Det gjorde ingenting, för det var roligt i alla fall. Förresten är det mest husse som vill ha rosetter.

IMG_2469

Jag fick träffa gammelmatte Birgitta och en massa andra kompisar. Sedan tittade vi på syster Wåfflan och Palle (min gamle kompis som jämt morrar på mig – jag gillar honom ändå). Domarna tyckte jättemycket om dom och det var kul för dom och Birgitta. Dom har ju inte så många rosetter som jag har så det var rättvist.

IMG_2463

Innan vi åkte hem ville husse att vi skulle åka till ett ställe som heter brukshundsklubb precis som hemma, fast det här var en annan. Husse ville jag skulle göra något som heter MH-test och det tyckte jag lät kul så det gjorde vi.

IMG_2470

Det var en massa goda dofter där också och jag skulle hälsa på folk och det gjorde jag. Det gör jag jämt. Det kan jag bra. Sedan blev det roliga lekar med nya leksaker och dom kunde jag leka med. Sedan tyckte jag att jag skulle ta och springa och kolla runt lite så det gjorde jag. Husse och dom andra tyckte jag skulle komma tillbaka och det gjorde jag efter en stund, fast det blev en ganska lång stund. Efter det blev det ännu roligare. Jag fick springa efter något som såg ut som en kanin och dom är jätteroliga att jaga och den fångade jag lätt. När jag hade fångat den sprang jag omkring en stund tills dom tyckte jag skulle komma tillbaka. Det hade jag inte tid med just då. Sedan blev det väldigt roligt. Jag fick leka ta fast med alla, men dom fick inte tag i mig, för jag är väldig snabb – schnauzersnabb. En av dom trevliga människorna sprang sedan in i klubbhuset och då blev jag nyfiken och sprang efter. Då var det roliga slut. Jag vet inte om jag var färdigtestad. Dom sa att jag var en väldigt trevlig och rolig hund. Klart jag är. Jag är ju schnauzer och då är man det. Dom ville jag skulle komma tillbaka en annan gång så dom tänkte nog att jag var bra på att MH-testa. Sedan åkte vi hem och husse sa att vi skulle träna inkallning. Det betyder att man ska springa fort till husse och sätta sig vid husses sida. Det kan jag, men ibland har jag inte tid med det.

IMG_2471

Nu är vi hemma igen och här är det mycket att göra. Jag måste hålla ordning på byn och husse ska fixa en massa människosaker. Nu är jag nyfiken på vad det blir för äventyr nästa gång. Husse har sagt att vi ska träna på att sniffa. Det ska visst vara någon slags sniffprov snart, men det kan jag om jag inte har andra viktiga saker att göra.

2 tankar om “Äventyr i Skåne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s