Rattling Beards on showtour

Jag förstod att det var något särskilt på gång, när husse började greja väldigt mycket med husbilen. Det känner jag igen, men Mazze hade ingen aning. Husse har hållit på att lugga oss jättemycket både Mazze och mig. Jag är van, men Mazze håller på att slingra sig så husse blir alldeles trött. Gissa om det går åt många godisar då.

83547688-5A69-4199-AD5B-E60AC0C9288F.jpeg

Jodå, jag hade rätt. En morgon så packade husse in all mat vi hade hemma. Vår mat kom också med och det var tur det för Mazze är alltid hungrig. Vi åkte jättelänge och så kom vi till stället där dom pratar precis som husse. Det låter som jaaaou, näääe, aduuu och maout. Det sista betyder mat har jag lärt mig. Mazze kan det språket, för hon är nästan därifrån. Vi stannade hos Gullvi och Hans-Åke som är våra släktingar. Dom gillar oss, men jag får inte pussa på Gullvi. Hans-Åke får jag pussa på ibland. Allra mest får jag pussa på Andreas, som har schnauzerskägg.

Innan vi åkte över den stora bron till landet som Mazze kommer ifrån, tog vi en promenad vid havet och då blev Mazze alldeles tokig. Hon hoppade och skuttade som en tokig kanin. Jag tror hon kände doften av pölser, som är det samma som korv och är alldeles röda.

Så åkte vi över den stora bron och kom till slut till ett annat hav, där vi körde ombord på en färja, Det vet jag vad det är, för sådana har jag åkt många gånger. Den här gången fick vi stanna i husbilen. När husse kom tillbaka luktade han kalvfilé och stackars Mazze blev jättehungrig.

Efter några dagar var vi framme vid ett ställe med en massa hundar och jag förstod att här blir det ringspring.

Jag undrade hur det skulle gå för Mazze eftersom hon inte är så van vid ringspring. Jag fick börja springa och det gjorde jag bra. Det sa domaren i alla fall och husse fick en rosett, fast den är egentligen min. Jag tror att det var för att jag pussade domaren på munnen. Husse sa att nu är jag en av dom snyggaste och trevligaste schnauzrarna i världen och det kallas internationell champion. Det betyder att man får åka till Brexitlandet England när som helst och springa ring. Det är kul för där har jag varit förut.

Mazze fick också springa och hon var jätteduktig. Hon t.o.m lät domaren titta på tänderna. Domaren berömde henne jättemycket och sa att hon är mycket lovande. Det betyder kanske att hon kan bli den snyggaste schnauzertjejen i världen och får följa med till Brexitlandet.

Nu ska vi åka vidare på mer äventyr, men jag måste först ut och springa med Mazze och några nya kompisar vi har träffat.

Hej då

Vicke Viking

PS Mazze Amazone hälsar också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s