Schnauzer på läger – det är toppenkul

Snälla Anki och hennes vänner ordnade ett läger i helgen för oss schnauzrar med mattar och hussar. Det var ett väldigt bra läger för vi har haft roligt, fått nya kompisar och lärt oss jättemycket både husse och jag.

Vi började med mat och sedan blev det hundpromenad i skogen. Jag sprang först för jag var så nyfiken på alla nya dofter.

På lördagen tränade vi rapport med Anki. Jag kan det bra, för det har jag gjort förr. Jag glömde bara bort lite att jag skulle springa till husse och sprang till mina nya kompisar i stället. Fast husse påminde mig då.

Efter lunchrasten blev det agility träning med Emilia. Det har jag aldrig gjort och först kunde jag inte förstå varför jag skulle springa genom ett rör, men Emilia visade mig och sedan tyckte jag det var kul och det gick jättebra.

På bilden är det Emilia och hennes lilla valp som springer.

Nu var alla schnauzrar trötta och fick gå och lägga sig. Mattarna och hussarna fick lyssna när Micke från Brattpets berättade hur man sköter om sina schnauzrar.

Sen fick dom tvåbenta gå på restaurang och schnauzrarna fick sin vanliga mat. Jag har varit på restaurang och där har dom särskilt god mat, det vet jag.

Nästa dag kom Christel och lärde oss att titta på skyltar och göra konster. Det kallas visst för rallylydnad, vilket betyder att jag och husse ska gå runt och lyda det som står på skyltarna. Christel sa också att man kan få extra poäng om man är en glad och trevlig hund. Då måste jag få jättemycket poäng för det är jag.

Sedan var det slut, men jag vill snart åka på läger igen.

Här är några bilder på våra nya kompisar.

Den sista bilden är jag på skogsspaning.

Hälsningar och tack till Anki, Emilia, Christel och alla trevliga kompisar.

Vicke Viking

Husse hälsar också

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s